Är det tillåtet att...

... HA FEST?
Normalt skall "frid råda" både inomhus och på gården mellan 22:00 - 07:00.
Det ska alltså vara tyst efter kl. 22:00.

Om ni har planerat in en fest eller några andra trevligheter är det bra om ni innan festen informerar era grannar eller sätter en lapp i porten att ni skall ha fest. Acceptansen brukar öka markant om man har blivit informerad. Under festen måste du se till att inte grannarna störs i onödan. Tänk även på att du är ansvarig för att dina gäster inte verkar störande mot dina grannar.


... ATT HA HUSDJUR?
Om du har katt, hund eller annat husdjur måste du se till att de inte skadar eller förorenar utrymmen i och runt fastigheten. Husdjuren får heller inte störa dina grannar,
t ex springa lösa i trappuppgångar, på gårdsplaner eller i planteringar. Det är inte tillåtet att ha djuruppfödning i lägenheten. Du är skyldig att ersätta hyresvärden för skador orsakade av husdjur.
Antalet husdjur måste vara rimligt antal i förhållande till lägenhetens storlek.

... ATT GRILLA PÅ BALKONGEN?
På grund av den stora brandrisken är det förbjudet att grilla på balkongen. Endast elgrill är tillåtet.

... ATT TILLVERKA EN EGEN NYCKEL?
Extranyckel får endast beställas genom hyresvärden. 
Vid förlorad nyckel/nycklar är du som hyresgäst ersättningsskyldig.

... ATT RÖKA I/UTANFÖR MIN LÄGENHET?
Rökning är enligt lag förbjudet i alla gemensamma utrymmen samt vid lekplatser och entréer. Det är hyresgästens ansvar att besökare respekterar rökförbudet. Tänk på att inte kasta fimpar på marken eller från din balkong.
Rökning i lägenheten ser vi helst att du undviker då du blir betalningsskyldig vid avflyttning om vi måste röksanera lägenheten.
Viktigt! Visa hänsyn till dina grannar på balkonger och uteplatser.

... TVÄTTA BILEN PÅ OMRÅDET?
Du får inte tvätta bilen på asfalten eller gräsmattan på området eftersom att skadliga ämnen då rinner ut i våra vattendrag. Tvätta bilen i en automatisk tvättanläggning eller i en gör-det-själv-hall som har rening av tvättvattnet.

... ATT HA STUDSMATTA/POOL?
Vi tillåter varken badpooler eller studsmattor. Vi är som fastighetsägare ytterst ansvariga om en olycka skulle hända. Förbudet gäller inte små plaskbassänger där vattendjupet är lägre än 20 cm.